Рецензія на фільм «Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія» [без спойлерів] – ComputerREX

Раз у тиждень ми розсилаємо підписникам дайджест найцікавіших публікацій. Підпишіться, щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій :)

Зі мною сила перебуває, але не так багато.

ComputerREX

Текстова пряма трансляція Apple WWDC 2017
05 Червня

Рецензія на фільм «Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія» [без спойлерів]

Багато кого хвилював продаж Джорджом Лукасом студії Lucasfilm і анонс відразу кількох фільмів по всесвіту Star Wars, вихід яких планується тепер кожого року. Адже, бажаючи отримати максимальний прибуток від франшизи, Disney може просто вбити зоряну сагу. Перший з спін-офів до основної серії, «Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія», вже вийшов на екрани і, здається, вже можна відповісти на одне питання — чи є майбутнє у старих-добрих Star Wars?

Історія крадіжки креслень легендарної імперської бойової станції — чи не найпопулярніший сюжет Star Wars, цій події присвячено з десяток книг і відеоігор. Всі ці історії настільки різні, що єдиним виходом для Disney було переписати канон. Тому Rogue One: Star Wars Story – достовірна версія того, як креслення страшної Зірки Смерті потрапили до рук повстанців. Фільм також пояснює, звідки у імперської станції взялася ахілесова п'ята, яка забезпечила успіх Люку Скайвокеру у його відчайдушній атаці.

Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One

Хочу повідомити, що з «Новою надією» «Бунтар» стикується практично ідеально. Останні кадри спін-офу – це практично перші кадри четвертого епізоду. Плани потрапили до кого треба і готові відправитися разом з двома дроїдами у нову подорож, на Татуїн. Саме ця передбачуваність грає з фільмом недобрий жарт. Адже його сиквел — четвертий епізод— дає відповідь на питання про успіх операції.

З іншого боку, розміщення Rogue One у проміжку між третім і четвертим епізодами створює ще кращу атмосферу «Зоряних Воєн», ніж у Star Wars: The Force Awakens. Ось сенатор Бейл Органа бере участь у засіданні ради повстанців; ось спостерігач на вишці на Явіні IV, як у Episode IV; ось те саме молоко, яке пив Люк на фермі дядька; ось два штурмовики обговорюють нову техніку точно так само, як у New Hope; ось дроіди, яких ви шукаєте; ось нова виконавиця ролі Мон Мотма, яка неймовірно схожа на акторку з Return of the Jedi. Ну і, звичайно ж, гранд-моф Уілхаф Таркін, молода Лея Органа і Темний Лорд власною персоною. Чи можна хотіти більшого?

Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One

Персонажі Керрі Фішер і Пітера Кушинга, який помер ще в 1994 р. — повністю комп'ютерні. І незважаючи на всю могутність сучасної графіки та технологій, це все ж помітно. Губернатора, якого у фільмі досить багато, видають мікроемоції, які поки що не підвладні фахівцям з ефектів. Втім, судячи з усього, до часу, коли віртуальний персонаж не буде відрізняється від реального, залишилося не так вже довго. Що ж щодо іншої комп'ютерної графіки та спецефектів – вона заслуговує найвищих похвал. Наслідки тестових залпів Зірки смерті дійсно не на жарт лякають. Крім того, хочеться відзначити приголомшливо красиві рендери планет, по яким подорожують герої.

Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One Кадр з Rogue One

Можливо, це прозвучить дивно, але «Бунтар» — навіть більше Star Wars, ніж Star Wars: The Force Awakens. Так, тут немає лицарів-джедаїв з світловими мечами, лише йде на смерть піхота; так, ми з самого початку знаємо, чим все закінчиться і не маємо жодних сумнівів у фіналі; так, музика явно не дотягує до рівня легендарного Джона Вільямса; так, перша половина фільму дещо затягнута... Але у Rogue One: A Star Wars Story є дух старих фільмів, дух оригінальоної трилогії, дух «Зоряних воєн» — і це, мабуть, головне. Безумовно, «Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія» — чудова кінокартина.

Найближчим часом ми опублікуємо версію рецензії на фільм зі спойлерами. Хай прибуде з вами Сила!

Новини партнерів